projekt

Språk ett sätt att säga

”Språk är ett levande väsen. Symbolernas betydelse, ord och meningar påverkas av omständigheter och av personen som tolkar dem.”

Om projektet

Projektet ’Språk’ är en serie med minimalistiska expressiva abstrakta uttryck. Varje blad är unikt och har olika unika abstrakta symboler. Tittar och lyssnar man för andra gången kanske man upplever något helt annat. Språk är något levande och påverkas av kontext och individ.

Projektet ´Språk et sätt att säga’ är en serie med monotypier som  ’Sången om livet’ och ’Själens språk’.  ’Språk , ett sätt att säga’ , är en grafisk serie med en sorts non-figurativa språk. Varje tryck är en monotypi med symboler i en sort minimalistisk abstrakt uttryck. Man hittar aldrig samma uttryck igen. Serien är tryckt delvis på papper i storlek 106cm x 78cm med 96 symboler. En annan del av serien är tryckt på tyg i olika storlekar.

 

Alla verk I serien är monotypier och alla symboler i hela serien är unika, symbolerna är en i taget gjorda för hand på en grafisk plåt. Om man betraktar de olika non-figurativa symbolerna kan man ibland ana en figur. Men om man tittar igen eller en annan dag kanske man upptäcker något helt annat.

Språk är ett levande väsen och symbolernas betydelse, ord, meningar och så vidare blir påverkade av omständigheter och av personen som ser dem

Sången om Livet

Sången om livet
Monotypi på papper, 106 cm x 78 cm

Själens Språk-Språk-

Själens Språk
Monotypi på papper 106 cm x 78 cm

Närbild tryckprocessen

’Vibration´ i skapandets process, platen förberedds för tryckning

Närbild tryckprocessen

Arbete i process med ’Vibration’

Närbild

Detalj från ’Urspråk’

Utställning Fyra Uttryck

Ahlbergshallen Östersund 

Ringa Ord

Små Språk