projekt

Min kärlek till Norrbotten

”Jag älskar att vandra i fjällen och i skog och får mycket inspiration av att färdas i naturen. Jag känner mig som en gäst i landskapet och den här serien är som en kärleksförklaring.”

Om projektet

Min kärlek till Norrbotten är en serie med svart/vita fotopolymer. Med fotopolymer som grafisk teknik har jag tryckt olika bearbetade fotografier från både närbilder och landskapsbilder som jag själv har tagit någonstans i Norrbotten. Jag vandrar en hel del i fjällen och skogen och får mycket inspiration av att vara i naturen. Jag känner mig som en gäst i landskapet och den här serien är som en kärleksförklaring.

Som basis för fotopolymer utgår jag från egna tagna foton. Jag bearbetar foton till en grafisk plåt på ett sätt så att jag får fram den stämning eller betraktande jag vill ha.

Fotopolymeren är tryckt 28cm x 28cm på 50cm x 50cm papper, och varje tryck finns I en upplaga av tolv.

 

En del bilder har en text, som Stáddajåhkå:
¨På höstvandring i Padjelanta. Denna dag hade jag vandrat närmare tre mil i fjällen. Det var en bit in på hösten med snö som lagt sig på topparna längs en horisontell linje.  När jag kommer till stugan som skymtar fram genom snövädret är det som att komma hem, in till tryggheten¨.

Tjärggo fotopolymer  på blad 50cm x 50cm Upplaga 12

Tjärggo

Tältkåta Fotopolymer på blad 50cm x 50cm Upplaga 12

Tältkåta

Utsikt Skierffe Fotopolymer på papper 50cm x 50cm Upplaga 12

Utsikt Skierffe

Från intryck till uttryck

Utställning hos Lindbergs Konst & Ram

Bild från vernissage

Utställning ”Sången om livet” på Ájtte museum

Snögräs Fotopolymer på papper 50cm x 50cm Upplaga 12

Snögräs

Stáddajåhkkå Fotopolymer på papper 50cm x 50cm Upplaga 12

Stáddajåhkå

Jiegnaffo Fotopolymer på papper 50cm x 50cm Upplaga 12

Jiegnaffo

Isblomma Fotopolymer på papper 50cm x 50 cm Upplaga 12

Isblomma

Morgondimman Fotopolymer på papper 50cm x 50cm Upplaga 12

Morgondimman