hilde van amelsvoort

Portfolio

Här presenterar jag några av mina projekt.

Projekt min kärlek till norrbotten

Min kärlek till norrbotten

Projektet ´Min kärlek till Norrbotten’  är en serie med norrländska bilder i grafiska tryck. Med fotopolymer som grafisk teknik har jag tryckt olika bearbetade fotografier, både närbilder och landskapsbilder, som jag själv har tagit någonstans i Norrbotten.

Teknik fotopolymer

Språk ett sätt att säga

’Språk ett sätt att säga’ är en serie med abstrakta ’språk’ som  ’Sången om livet’ och ’Sägner’.  Projektet ´Språk’ är en serie med minimalistiska expressiva abstrakta uttryck. Varje blad är unikt och har olika unika abstrakta symboler. Tittar och lyssnar man för andra gången kanske upplevelsen blir en helt annan.

Teknik monotypi, plantryck

Projektet språk
Projekt min kärlek till norrbotten

Dansa med skuggor

Projektet ’Dansa med skuggor’ är en utforskning av skuggor. Jag har fotograferat skuggor och bearbetat bilderna till stora monotypier. Det blir spännande, vackra och fängslande former. Jag använder fysiska skuggor för att utforska processen att nå inre skuggor och upptäcka deras former, budskap och uttryck.

Teknik  monotypi, plantryck

Fåglar

Projektet fåglar är en lek med abstrakta fåglar som ’Playground’ och ’Fågel Blå’.  Fåglarna gestaltar att vi alla är lika men unika och fantastiska i vår mångfald tillsammans. Serien är tryckt med blandade grafiska tekniker. 

 

Teknik fotopolymer, blandteknik 

Projekt min kärlek till norrbotten